EnergiWatch

Olieprisen stiger marginalt efter fornyet håb om handelsaftale

Det fortsatte håb om en handelsaftale mellem USA og Kina sender olieprisen endnu et nøk opad.

Foto: Sanne Vils Axelsen/INDBLIK

Oliepriserne stiger marginalt mandag morgen efter nye håb omkring at en underskrevet handelsaftale mellem USA og Kina endelig kan være i sigte.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 63,53 dollar mod 63,43 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 57,68 dollar mod 57,85 dollar fredag eftermiddag.

Udviklingen i handelskrigen er afgørende for markedet. Priserne startede på en højere pris mandag morgen, efter at Robert O'Brien, der er sikkerhedsrådgiver i USA, oplyste lørdag, at der stadig er en chance for at handelsaftalen mellem stormagterne kan nå at blive underskrevet inden udgangen af året.

Dagen forinden havde både den amerikanske og kinesiske præsident ytret et ønske om af stoppe handelsstridighederne og stoppe den 16-møneders lange toldkrig, som har været med til at dæmpe den globale vækst.

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, fortalte dog også, at han ikke var bange for at genoprette afgifterne på kinesiske varer, hvis det bliver nødvendigt.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1461,56 dollar mod 1464,84 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 5870,50 dollar mod 5851,50 dollar fredag eftermiddag.

Højeste oliepris i to måneder i forventning om Opec-enighed

Exxon frasælger olie- og gasfelter for 25 mia. dollar

Børsnoteringen af Saudi Aramco viser olieindustriens udfordringer

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere