EnergiWatch

Overforsyning og stagnerede handelsforhandlinger sænker olien

Oliepriserne falder, efter amerikanske olielagre skaber bekymring om overforsyning, og håbet om en handelsaftale mellem USA og Kina synker.

Her ses en af USA's mange oliepumper. Foto: Jan Unger

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 60,83 dollar mod 61,30 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,19 dollar mod 55,66 dollar tirsdag eftermiddag.

USA's olielagre steg med 6 mio. tønder i uge 46, viste tal fra American Petroleum Institute tirsdag.

Det bidrager til bekymringen om overforsyning i forhold til efterspørgslen på olie.

"API-tallene viste også, at amerikanske lagre noterede en ret så solid stigning sidste uge, hvilket, hvis rapporten fra EIA (det amerikanske energiministerium, red.) bekræfter det, kunne få oliepriserne til fortsat at glide nedad," siger Edward Moya, der er analytiker i OANDA, til Reuters.

Bekymringen om overforsyning forstærkes yderligere af, at Rusland ifølge Reuters sandsynligvis ikke vil støtte op om nedskæringer i produktionen ved det kommende møde i Organisationen for Olieeksporterende Lande, Opec.

Derudover er efterspørgslen på amerikansk olie faldet i Kina under handelskrigen. Handelskrigen har også påvirket Japan, der viste eksporttal for oktober, som truer med at sende landets økonomi i recession.

Handelsforhandlingerne mellem Kina og USA står i øjeblikket stille på grund af uenigheder omkring, hvorvidt en aftale skal tilbagerulle en toldsatser, skriver Reuters.

Onsdag fordømte Kina desuden en amerikansk lovgivning, der skulle beskytte menneskerettigheder i Hongkong.

En gruppe olieaktivister indtog dansk ministerium

Equinor overvejer at gå Ørsted i bedene

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere