EnergiWatch

Saudi Aramco-fravalg koster for storbanker

Det kan ærgre de store Wall Street-banker, at det saudiske olieselskab Aramco har opgivet andre regioner end Mellemøsten, når selskabet skal markedsføre sit forestående aktiesalg.

Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

Store amerikanske banker som Goldman Sachs og Morgan Stanley står til ikke at få del i de gebyrer, der vil være ved salget af aktierne i Saudi-Arabiens nationale olieselskab, Saudi Aramco, der er på vej på børsen.

Det skyldes, at Saudi-Arabien har valgt ikke at markedsføre emissionen af aktierne i oliegiganten uden for Mellemøsten, skriver Bloomberg News.

Mediet kunne tilbage i oktober fortælle, at selskabet ventede at betale samlede gebyrer på mellem 350 og 450 mio. dollar til banker, advokater og andre.

Mandag skrev Financial Times, at Saudi-Arabien har opgivet planerne om formelt at markedsføre aktierne i det statsejede olieselskab uden for kongeriget og dets Golf-naboer. Det er det seneste tegn på reducerede ambitioner for børsintroduktionen.

Beslutningen om at aflyse roadshowet er et nederlag for Saudi-Arabien, som nu vil forsøge at skaffe 25 mia. dollar gennem børsintroduktionen. Det er kun en brøkdel af de 100 mia. dollar, som de saudiarabiske myndigheder tidligere søgte, skrev avisen.

 

Saudi Aramco opgiver internationalt roadshow inden børsnotering

Saudiarabisk oliegigant er på vej på børsen

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere