EnergiWatch

En gruppe olieaktivister indtog dansk ministerium

Medlemmer af aktivistgruppen Extinction Rebellion lavede mandag en aktion i et forsøg på at presse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) til at sætte en stopper for 8. udbudsrunde.

Extinction Rebellion er en global aktivistisk bevægelse, som gør opmærksom på klimaforandringer og henleder politikernes opmærksomhed hertil. Billedet er fra en demonstration i Geneve i Schweiz, men mandag formiddag var gruppen også på spil i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

Omtrent 20 aktivister fra gruppen Extinction Rebellion mødte mandag formiddag op i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets forhal, hvor de smurte sig selv og hinanden ind i olie og lagde sig på gulvet.

Alt sammen som led i en demonstrativ opfordring til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) om, at ministeren skal undlade at udstede nye licenser til olie- og gasudvinding på dansk sokkel.

Det skriver Berlingske, som også bringer en video fra optrinnet og har talt med et af gruppens medlemmer, Sylvester Langvad.

"Forureningen fra olie og gas fra de områder, hvor vi allerede udvinder olie i Danmark alene, er nok til at overskride Danmarks mål for vores samlede udledning. Hvis vi skal leve op til vores internationale ansvar og Paris-aftalen, bliver vi nødt til at omlægge til vedvarende energi," siger han til avisen.

Ifølge Berlingske var ministeren ikke til stede ved mandagens aktion.

Usikkerhed om udbud

Som EnergiWatch løbende har beskrevet, sidder ministerens embedsmænd netop nu og analyserer på, om det er en god idé at godkende de fem ansøgninger, der er blevet tilsendt ham i forbindelse med udbuddet.

S-regeringens støttepartier samt Alternativet ønsker, at ministeren dropper at udstede flere licenser, mens oppositionen er mere positivt stemt over for fremtidig oliejagt.

Bliver licenserne tildelt, kan ansøgerne få lov at udvinde olie og gas fra den danske del af Nordsøen frem til 2055. Ansøgerne omfatter de fire selskaber Total, Ardent Oil, Mol Dania og Lundin Norway.

 

Global olie-topchef i opsang til politikere: "Så tag jer dog sammen!"

Gassen går af den grønne omstilling

21 demonstranter er anholdt efter klimaprotest i Aarhus

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere