EnergiWatch

Shell-chef: Helt legitimt at investere i olie

Direktøren for den britisk-hollandske oliekæmpe, Ben van Beurden, siger i et interview med Reuters, at verden kræver fortsatte investeringer i olie og gas.

Foto: Sergei Karpukhin/Reuters/Ritzau Scanpix

Mens mange aktivister modsætter sig Shells olie- og gasaktiviteter og ønsker en helt ny kurs fra selskabet, så understreger adm. direktør Ben van Beurden, at det ikke kommer til at ske. Således siger han til Reuters, at det er helt nødvendigt at fortsætte med at lægge penge i olie og gas.

"Uanset hvad mange af aktivisterne siger, så er det fuldstændig legitimt at investere i olie og gas, fordi verden kræver det. Vi har intet andet valg," siger han.

I juni offentliggjorde Shell da også planer om at investere i mere end 35 nye olie- og gasprojekter frem imod 2025.

Men det betyder ikke, at Ben van Beurden er upåvirket af protesterne. I interviewet med Reuters fortæller han, at han er bekymret for, om nogle af Shells aktionærer kommer til at sælge fra på baggrund af det, han anser for at være en "dæmonisering" af olie- og gasindustrien.

Skærer porteføljen til

Og på trods af, at Ben van Beurden har planer om at fastholde og endda føje til kerneforretningen, så arbejder Shell for at tilpasse sin portefølje til tidens tendenser.

Selskabet meldte tidligere på året ud, at porteføljen i løbet af 2030'erne skal have et noget andet udtryk end i dag. Her skal olie, gas og el hver især udgøre 30 pct. af porteføljen, mens kemikalier skal udgøre de resterende 10 pct. Shell har desuden udtrykt ambitioner om at blive verdens største elselskab.

Så nogen tilpasning finder sted. Men en fuldstændig genopfindelse af det 112 år gamle selskab bliver der næppe tale om foreløbig.

 

 

Global olie-topchef i opsang til politikere: "Så tag jer dog sammen!" 

Nu skal Shell være verdens største elselskab 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Tennet udskifter økonomidirektør

På den første dag i 2022 tiltræder Arina Freitag som Tennets nye økonomidirektør som afløser for Otto Jager, der har siddet på posten siden 2013.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs