EnergiWatch

Oliepriserne holdes oppe af handelsnyt og Opec-kommentarer

Oliepriserne fortsætter fredag morgen de seneste dages fremgang.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne fortsætter fredag morgen de seneste dages fremgang, efter at der igen er opstået ny optimisme omkring en mulig delløsning på handelskonflikten mellem USA og Kina.

Med til at trække op er også kommentarer fra topchefen for Organisationen for Olieeksporterende Lande (Opec), nigerianske Mohammed Barkindo, der har påpeget, at organisationen tygger på at dæmpe udbuddet yderligere for at understøtte priserne.

Fredag morgen koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i december 59,43 dollar mod en pris på 58,92 dollar per tønde ved dansk lukketid torsdag.

Samme tendens gør sig gældende for den amerikanske WTI-olie. Her koster en tønde til levering i november fredag morgen 53,84 dollar mod 53,55 dollar per tønde ved dansk lukketid torsdag.

USA's præsident, Donald Trump, har efter torsdagens handelssamtaler udtrykt, at der var tale om "rigtig gode" forhandlinger, og det skaber optimisme, inden parterne igen mødes fredag.

En handelsaftale kan være godt for oliepriserne, fordi det givetvis vil styrke verdensøkonomien og øge forbruget af oliebaseret brændstof.

Opecs chef, Mohammed Barkindo, har samtidig givet yderligere støtte ved at sige, at organisationen overvejer at balancere oliemarkederne ved at dæmpe udbuddet igen.

Ifølge Wall Street Journal sagde Opec-chefen torsdag, at organisationen og dens allierede vil tage "passende, stærke og positive beslutninger" for at fastholde oliepriserne, og at "alle muligheder er åbne" ifølge Mohammed Barkindo.

Olieindustrien er dybt frustreret over politikerne

Global olie-topchef i opsang til politikere: "Så tag jer dog sammen!"

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere