EnergiWatch

Handelspessimisme presser olieprisen

Amerikanske og kinesiske repræsentanter skal de næste par dage forsøge at nå frem til en handelsaftale, men lige nu ser det svært ud. Det påvirker olieprisen onsdag morgen.

Torsdag og fredag skal forhandlere fra USA og Kina mødes i Washington for at se, om de kan nå frem til en fælles handelsaftale. Billedet er fra et tidligere møde imellem parterne fra februar i år. Foto: Jacquelyn Martin/AP/Ritzau Scanpix

Oliepriserne tager onsdag morgen et dyk og indleder den tredje dag i træk med fald. Det skyldes i store træk bekymringer om råoliens afsætningsmuligheder, efter at udsigterne til en mulig handelsaftale mellem verdens to største økonomier, USA og Kina, er forværret.

Det skriver nyhedsmediet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 58,00 dollar mod 58,26 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,43 dollar fra 52,57 dollar tirsdag eftermiddag.

Forhandlere fra USA og Kina mødes torsdag og fredag i Washington i endnu et forsøg på at nå en handelsaftale, der kan bringe den langvarige tvist til ende.

Håbet for en sådan aftale har dog allerede lidt et knæk, inden forhandlingerne er åbnet, da USA har pålagt visumrestriktioner på kinesiske embedsmænd og sortlistet flere kinesiske virksomheder.

Udviklingen har ifølge Howie Lee, økonom i Oversea-Chinese Banking Corp., påvirket investorerne i en meget risikoavers retning, selv om oliemarkedet fortsat oplever et produktionsunderskud - hvilket i teorien skulle støtte et prisniveau over 60 dollar per tønde.

"Markedet er simpelthen bare pessimistisk i øjeblikket, da det fokuserer for meget på efterspørgselssiden," vurderer Howie Lee over for Reuters.

Olieprisniveauet tynges dertil af et løft i de amerikanske olielagre, der ifølge tal fra American Petroleum Institute, API, gik frem med 4,1 mio. tønder til 422 mio. tønder. Til sammenligning ventede analytikere blot en stigning på 1,4 mio. tønder, skriver Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1505,66 dollar fra 1502,22 dollar tirsdag eftermiddag.

Et ton kobber handles samtidig i 5695,5 dollar mod 5702,5 dollar tirsdag eftermiddag.

 

Oliepriserne løftes af nyt håb om en løsning på handelskrigen

Handelskrig sætter loft på olieprisen

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere