EnergiWatch

Oliepriserne tynges af makroøkonomisk mismod

Priserne presses i øjeblikket af bekymringer om en verdensøkonomisk opbremsning, der vil trække i efterspørgslen på olie.

Foto: Total S.A. / PR

Oliepriserne tager mandag morgen et lille dyk og fortsætter således tendensen fra sidste uge. Priserne presses i øjeblikket af bekymringer om en verdensøkonomisk opbremsning, der vil trække i efterspørgslen på olie.

Det skriver nyhedsmediet Reuters.

Det samlede olieprisniveau faldt i sidste uge med mere end 5 pct. i kølvandet på en række skuffende makroøkonomiske tal fra både USA og Kina, hvor industriproduktionen i USA ramte det laveste niveau i 10 år.

Tallene skaber ifølge Reuters tvivl blandt investorer om den globale økonomiske udvikling såvel som efterspørgslen på olie.

"Oliemarkedet fokuserer på makroøkonomiske problemer i stedet for det aktuelle udbud eller efterspørgslen," vurderer Phil Flynn, senioranalytiker hos Price Futures Group, over for Reuters.

Markedet afventer nyt i handelstvisten mellem verdens to største økonomier, USA og Kina, der fortsætter forhandlingerne i Washington torsdag og fredag. Resultaterne herfra kan sætte sit præg på det makrofokuserede oliemarked.

På udbudssiden oplyste Saudi-Arabiens energiminister, kronprins Abdulaziz bin Salman, torsdag, at landet igen har genoptaget en "fuld produktion", efter et angreb den 14. september ramte to centrale olieinstallationer. Den hurtige genoptagelse af produktionen tvinger ifølge Reuters oliepriserne yderligere ned.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 58,13 dollar mod 58,51 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,68 dollar fra 52,87 dollar fredag eftermiddag.

Statens ventede olieindtægter baseres på brud på Parisaftalen

Nye tal: Kun lille gevinst ved nye olietilladelser i Nordsøen

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere