EnergiWatch

Saudiarabisk olieproduktion når højder fra før angreb

Den globale storproducent er tilbage på et leje omkring 10 mio. tønder olie om dagen. Dermed er Saudi-Arabien ved at have genoprettet niveauet fra før angrebet på Saudi Aramcos anlæg i sidste måned.

Saudi-Arabien har måttet arbejde hurtigt for at få genetableret sin produktion af olie. På billedet ses medarbejdere fra Saudi Aramco, hvis anlæg i sidste måned blev angrebet. Foto: Fayez Nureldine/AFP/Ritzau Scanpix

Den saudiarabiske energiminister, prins Abdulaziz bin Salman, fortæller nu, at landet igen har "stabiliseret" sin olieproduktion på et niveau omkring 9,9 mio. tønder om dagen. Og at den samlede produktionskapacitet er nået op på 11,3 mio. tønder.

Det skriver Financial Times.

Beretningen fra prins Abdulaziz bin Salman kom ved en russisk energikonference, som finder sted i denne uge. Meldingen kommer på bagkant af, at to af Saudi-Arabiens vigtigste olieanlæg - tilhørende statsejede Saudi Aramco - den 14. september blev ramt af et droneangreb.

Umiddelbart før angrebet lå produktionen på 9,8 mio. tønder om dagen. Kapaciteten lå til gengæld i omegnen af 12 mio. tønder, så her har Saudi-Arabien fortsat et arbejde foran sig.

De globale oliepriser har løbende båret præg af udviklingen. De er nu igen nede i et niveau, som ligger langt under niveauet før droneangrebet.

Torsdag koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 57,76 dollar. Til sammenligning var prisen dagen efter angrebet mod Saudi Aramco 71 dollar. Fra officielt hold blev det meldt ud tre dage efter angrebet, at Saudi-Arabien i slutningen af september ville have bragt produktionen tilbage på niveau. Det beroligede markedet, og nu synes det at være lykkedes.

Oliepriserne genvinder lidt efter produktionsfald

Saudisk oliekæmpe klar med børsnoteringsplaner

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere