EnergiWatch

Olien løftes af usikkerhed om Saudi-Arabiens udbud

Siden angrebene på to olieinstallationer i forrige weekend har Saudi-Arabiens nationale olieselskab forsøgt at overbevise markedet om "fuld produktion" inden udgangen af september.

Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS / X01444

Oliepriserne stiger samlet set en smule mandag morgen, hvor der er fortsatte bekymringer om den saudiske produktion og de voksende politiske spændinger i regionen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 64,95 dollar mod 64,75 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 58,66 dollar mod 58,70 dollar fredag eftermiddag.

Siden angrebene på to olieinstallationer i forrige weekend sendte oliepriserne til vejrs med stigninger på op mod 20 pct., har Saudi-Arabiens nationale olieselskab, Saudi Aramco, forsøgt at overbevise markedet om, at landet kan genoptage en "fuld produktion" inden udgangen af september.

På trods af de positive udmeldinger bevarer investorerne dog ifølge Reuters en vis skepsis i forhold til tidshorisonten.

"Markedet aftog i sidste uge efter angrebene med nyheden om, at det vanlige udbud vil blive genoptaget ganske hurtigt, men realiteten bliver formentlig en anden," forklarer Virenda Chauhan, olieanalytiker hos Energy Aspects i Singapore, til Reuters.

Prisniveauet understøttes dertil af de tiltagende politiske spændinger i Mellemøsten, som fastholder en høj risikopræmie på olien.

USA har senest beordret tropper til Mellemøsten for at styrke Saudi-Arabiens luft- og missilforsvar. Ifølge den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo er troppernes formål "afskrækkelse og forsvar", og han fastholder over for Reuters, at man ikke ønsker en krig mod Iran.

"Spørgsmålet bliver, om de (Saudi-Arabien, red.) kan overbevise markedet om, at deres oliefelter er sikre," vurderer Phil Flynn, senioranalytiker hos Price Futures Group, over for Reuters.

Medie: Saudi-Arabien tvinger familier til Aramco-investering

Saudi-Arabien vil bevise iransk rolle i angreb på olieanlæg

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere