EnergiWatch

Medie: Saudi-Arabien tvinger familier til Aramco-investering

Saudi-Arabien forsøger at "tvinge", "mobbe", eller ligefrem benytte "voldelige" metoder til at overtale familierne til at investere i den statsejede oliegigant Saudi Aramco, skriver Financial Times.

Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS / X90013

Saudi-Arabien presser velhavende familier til at investere i den statsejede oliegigant Saudi Aramco, som landets kronprins, Mohammed bin Salman, sigter efter at få børsnoteret til 2000 mia. dollar.

Sådan lyder det fra anonyme kilder til Financial Times, der fortæller, at man forsøge at "tvinge", "mobbe", eller ligefrem benytte "voldelige" metoder til at overtale familierne.

En embedsmand i den saudiske regering afviser anklagerne:

"Beskyldningerne om, at Saudi-Arabien har presset familier og individer i eller uden for kongeriget til at deltage i Aramcos børsintroduktion ved et hvilken som helst prisniveau, er ubegrundede og ukorrekte," siger embedsmanden til Financial Times.

Mange af de familier, der hævdes at være blevet udsat for presset, var involverede i en sag om korruption på hotel Ritz-Carlton i 2017 og 2018.

Blandt andre skulle prins Alwaleed bin Talal være blevet opfordret til at overføre sine aktiver, som blev frosset inde i forbindelse med Ritz-Carlton-sagen, til Aramco.

Lørdagens droneangreb på Aramcos to store olieanlæg har rystet selskabet - og de rige familiers investeringer spiller en vigtig rolle for at sikre en succesfuld børsdebut, skriver Financial Times.

 

Saudi-Arabien fyrer olieminister - kronprinsens storebror indsat

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere