EnergiWatch

Oslos grønne miljøborgmester: Norges status som olieland lakker mod enden

Oslos borgmester for miljø og transport, kræver mærkbare klimaforbedringer her og nu, og det får den norske olielobby at mærke, ligesom modstand mod nye motorveje og indførelse af bomringe er på den 32-årige lokalpolitikers dagsorden.

Lan Marie Nguyen Berg, Oslos miljøborgmester, fik ved kommunalvalget mandag flest personlige stemmer og var med til at sikre rekordvalg for Miløpartiet De Grønne. Foto: Hakon Mosvold Larsen/AFP/Ritzau Scanpix

Som en anden svensk Greta Thunberg går Lan Marie Nguyen Berg, Oslos borgmester for miljø og transport i flæsket på olie- og gasudvindingsindustrien, som hun mener skal have mindre indflydelse og magt, end tilfældet er i dag.

Det skriver Berlingske.

Med næsten 20.000 personlige stemmer til den 32-årige lokalpolitiker og 15,2 pct. af stemmerne til Miljøpartiet De Grønne, MDG, fik det norske miljøpartiet et overraskende rekordresultat ved lokalvalget mandag.

Står det til Lan Marie Nguyen Berg, og ender de grønne med at vinde klimakampen, lakker Norges status som olieland mod enden.

”Det er særligt to grupper, der ryster lidt ekstra i bukserne i aften. Det er olielobbyen, der indser, at den tid snart er forbi, hvor de tjener penge på at ødelægge vores fremtid. Og det er udtjente politiske ledere, der har sovet i timen,” sagde ifølge Berlingske Lan Marie Nguyen Berg efter den grønne sejr ved kommunalvalget.

Siden valgsejren har hun lovet modstand mod nye motorveje og kamp for en norsk betalingsring i Oslo og en række andre byer. Milliarderne fra betalingsringen skal bruges på skal bruges på cykler og kollektiv trafik, mener Lan Marie Nguyen Berg.

Oslo dropper olie og gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere