EnergiWatch

Droneangreb rammer to af Aramcos olieanlæg i Saudi-Arabien

Oprørere har taget ansvaret for droneangreb, som lørdag har ramt to olieanlæg i Saudi-Arabien. Det er uklart, hvilke konsekvenser angrebene har. (Opdateret)

Billedet her viser en brand i et af Aramcos olieanlæg i Abqaiq i Saudi-Arabien, som skyldes et droneangreb. Foto: Video anskaffet af Reuters / Reuters / Ritzau Scanpix

Droneangreb har lørdag ramt to store olieanlæg i det østlige Saudi-Arabien, som tilhører Aramco.

Det oplyser det saudiske indenrigsministerium.

En militær talsmand for houthi-oprørerne i Yemen siger, at bevægelsen stod bag droneangrebene. Talsmanden tilføjer over for tv-stationen al-Masirah, at i alt ti droner var sendt i luften med kurs mod olieanlæg i Saudi-Arabien.

Det er endnu ikke oplyst, om der er tilskadekomne ved angrebet.

Indenrigsministeriet oplyser, at undersøgelser af angrebene er i gang. Efter angrebene udbrød der en større brand, som nu er under kontrol, oplyser ministeriet.

Et af droneangrebene ramte et stort olieanlæg i Buqyaq nær Dammam i kongerigets østlige provins.

Videoer på sociale medier viser flammer og tykke røgskyer stige op over anlægget. Noget, der lyder som skud, kan høres i baggrunden.

Det er umiddelbart ikke klart, om lørdagens angreb får konsekvenser for produktionen af olie.

Selskabet har ikke umiddelbart svaret på spørgsmål fra nyhedsbureauet AP om angrebet.

I august udløste et droneangreb fra houthi-oprørernes side en brand i et naturgasanlæg, men her var der ikke meldinger om tilskadekomne.

Houthierne har foretaget adskillige angreb hen over grænsen i angreb, som gruppen betegner som gengæld for saudiskledede luftangreb i Yemen. Krigen i Yemen har udviklet sig til en af verdens værste humanitære kriser. Over 90.000 mennesker er blevet dræbt siden 2015.

(Artiklen er opdateret kl. 11:06, da oprørere har taget ansvar for angrebet)

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere