EnergiWatch

Olie-chef ser tegn på afmatning

Direktøren for olie- og gaskoncernen ÖMV, Rainer Seele, forudser at olieefterspørgslen kommer til at sløve ud. Det skriver Reuters.

Foto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix

Den globale efterspørgsel på olie kommer til at vokse med en lavere hast end længe, hvis man spørger Rainer Seele, som er adm. direktør hos østrigske ÖMV AG.

Den vurdering har direktøren frembragt overfor Reuters.

"Der er signaler fra vores forbrugermarkeder, som viser, at industrien skal forberede sig på lavere BNP-vækst. Det vil kunne overføres til sværere dage," sagde han i den forbindelse, hvor han også gav udtryk for en formodning om, at der kommer flere fusioner og opkøb i industrien. Dog holder ÖMV selv en pause fra opkøb lige nu, fortalte direktøren.

Rainer Seele vurderer, at olieefterspørgslen kommer til at nå under 1 million tønder om dagen. Det vil være første gang i mange år, det sker. Og tendensen kommer til at fortsætte ind i 2020, spørger man ÖMV-direktøren.

Oliepriserne befinder sig pt. i et leje på omkring 60 dollar. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster f.eks. mandag morgen 62,13 dollar. Oliepriserne har for 2019 hidtil toppet med priser på omkring 75 dollar tønden.

Olieprisens optur er ramt langt forbi drillingselskaberne

Investeringstørke presser olierederier udover kanten

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere