EnergiWatch

Oliepriserne løftes af nyt håb om en løsning på handelskrigen

USA og Kina har bekræftet, at nye handelsforhandlinger vil blive afholdt i løbet af de næste uger.

Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Gas/Ritzau Scanpix

Oliepriserne stiger torsdag morgen på fornyet håb om en løsning i handelskrigen mellem USA og Kina, efter at USA har bekræftet, at handelsforhandlinger med Kina vil blive afholdt i løbet af de næste uger.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 60,67 dollar mod 60,33 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,23 dollar mod 55,98 dollar onsdag eftermiddag.

USA's handelsrepræsentant, Robert Lighthizer, og skatteminister, Steven Mnuchin, har talt med den kinesiske vicepremierminister, Liu He, og aftalt, at der vil blive afholdt handelsforhandlinger "i løbet af de kommende uger" i Washington, fortæller en talsmand for handelsrepræsentanten onsdag til Reuters.

Det blev efterfølgende bekræftet af det kinesiske handelsministerium, der ifølge Reuters sagde, at forhandlingerne vil blive afholdt, og at "begge sider er enige om, at de skal arbejde sammen og tage affære for at sikre gode omstændigheder for møderne."

Brian Gilvary, der er finansdirektør i BP, siger til Reuters, at den globale efterspørgsel på olie ventes at vokse med mindre end 1 mio. tønder om dagen for resten af året.

Talsmænd fra Rusland og kilder fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, siger dog ifølge Reuters, at det samlede Opec+ fortsat vil holde produktionen nede for at understøtte oliepriserne.

I USA steg olielagrene i uge 35 med 401.000 tønder til 429,1 mio. tønder, viser tal fra American Petroleum Institute ifølge Reuters.

De officielle tal for olielagrene offentliggøres torsdag klokken 17 af USA's energiministerium, EIA.

Handelskrig sætter loft på olieprisen

Fortsatte spændinger sænker oliepriserne

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere