EnergiWatch

Analytikere ser lys fremtid for Maersk Drilling trods synkende aktiekurs

Det nye selskab har en fornuftig balance uden for meget gæld, fortæller norsk analytiker.

Foto: PR Maersk Drilling

Maersk Drilling-aktien er faldet støt siden lanceringen i april, men aktieeksperter vurderer aktien langt højere. Det nye selskab har en fornuftig balance uden for meget gæld, fortæller norsk analytiker til Børsen.

Der bliver næppe mange overraskelser, når Maersk Drilling offentliggør sit driftsresultat fredag. Drilling-selskaber arbejder nemlig typisk med langtidskontrakter, som kommunikeres detaljeret til markedet.

I stedet kigger analytikere med speciale i drilling-branchen fremad.

"Det, vi især kigger på, er oplysninger om nye kontrakter, flådens status og ledelsens forventninger om markedet – alt det, der peger fremad," siger Lukas Daul, der er drilling-analytiker i ABG Sundal Collier i Oslo, til Børsen.

En af forklaringerne på aktiens hidtil synkende kurs kan i stedet findes tilbage, fra da selskabet blev separeret fra Mærsk-koncernen, hvor hidtidige Mærsk-aktionærer blev tildelt to Drilling-aktier for hver gammel Mærsk-aktie.

På den baggrund har de fleste analytikere vurderet, at en del af disse aktionærer ikke ville være oprigtigt interesseret i drilling og nok ville sælge ud af aktien.

Men det er ved at være overstået nu, vurderer Lukas Daul.

"Vi er nok tæt på det punkt, hvor de fleste af disse aktionærer har givet op, yderligere motiveret af at hele drilling-sektoren har haft det svært over sommeren med faldende oliepriser," siger han til Børsen.

Maersk Drilling får forlænget kontrakt på boreskib

Maersk-konkurrent får hug efter skuffende halvårsregnskab

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere