EnergiWatch

Fredriksens Seadrill får nyt trecifret millionunderskud

John Fredriksens rigselskab Seadrill melder om et trecifret millionunderskud for andet kvartal. Samlet har rigselskabet tabt en halv mia. dollar på bundlinjen i første halvår.

Foto: PR/Seadrill

Boreselskabet Seadrill, der kontrolleres af John Fredriksen, får et nyt trecifret underskud på sin bundlinje.

Det fremgår af regnskabet for andet kvartal, hvor rigselskabet melder om et nettounderskud for perioden på 206 mio. dollar. Også i årets første måneder blev det til et stort underskud for selskabet med et minus på 296 mio. dollar. Dermed har selskabet tabt 502 mio. dollar på bundlinjen i første halvår.

Vi fortsætter med at se øget udbudsaktivitet og et favorabelt skifte i kontraktvilkår

Anton Dibowitz, CEO, Seadrill

På driften bliver det også til et underskud på 73 mio. dollar, hvilket er to mio. dollar dårligere end i første kvartal.

Fra topchef Anton Dibowitz lyder vurderingen dog, at Seadrill "driftsmæssigt præsterede godt for kunderne," hvor selskabet ifølge topchefen fastholdt en høj udnyttelse af den "aktive flåde."

Selskabets ordrebog stod ved udgangen af kvartalet på omkring 1,9 mia. dollar. Heraf ventes 450 mio. dollar at komme fra den resterende del af i år, oplyser Seadrill.

For tredje kvartal har boreselskabet givet forventninger om at lande et justeret ebitda-overskud på mellem 70 og 75 mio. dollar. På den post, hvor selskabet ikke medtager "betydelige, usædvanlige eller ikke tilbagevendende poster," blev det til et plus på 69 mio. dollar i andet kvartal.

Flere rigge ledige

Samlet set håndterer Seadrill-gruppen en flåde på 55 rigge, hvoraf 20 er fra Seadrill Partners, Seamex samt rigge, som opereres på vegne af selskaberne Northern Drilling og Sonangol.

Af den samlede flåde var 21 rigge ledige i andet kvartal, mens 28 var i drift, fremgår det af regnskabet. Yderligere seks rigge har sikret sig kontrakter for fremtiden, fremgår det videre.

"Vi fortsætter med at se øget udbudsaktivitet og et favorabelt skifte i kontraktvilkår," siger Anton Dibowitz om markedet og fortsætter:

"Mens spotmarkedet for kortvarigt arbejde forbliver konkurrencepræget, forbedrer raterne sig for længervarende arbejde, og der er lommer af styrke i harsh environment-, high end ultra deepwater- og premium jackup-markederne."

Det er især på floater-segmentet, at Seadrill har den største ledighed blandt sine rigge. På gruppeniveau var 14 floaters således ledige i kvartalet ud af en samlet flåde på 31 rigge. Fem af riggene har dog sikret sig fremtidige kontrakter.

Seadrill meddelte i øvrigt i sidste uge, at man nu etablerer et joint venture i Qatar med selskabet Gulf Drilling International. Gulf Drill, som det fælles selskab kommer til at heddel, vil fra start operere fem jackup-rigge, der næste år kommer på kontrakt hos Qatar Petroleum. Seadrill og Gulf Drilling får hver 50 pct. af det fælles selskab.

Siden årsskiftet er Seadrills aktie faldet med næsten 70 pct. på Oslo Børs, skriver DN Investor. Senest lukkede aktien mandag i kurs 25,08 norske kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere