EnergiWatch

Oliepriserne løftes af optimisme omkring handelskrigen

Optimisme i forhold til handelskrigen mellem USA og Kina sender oliepriserne op.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne fortsætter stigningen tirsdag og holdes oppe af den generelle optimisme omkring, at handelsstridighederne mellem USA og Kina blødes op, samtidig med at der er håb om, at store økonomier vil indføre stimuli for at dæmme op for afmatning af den globale økonomi.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 59,78 dollar mod 59,25 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,21 dollar mod 55,59 dollar mandag eftermiddag. I løbet af mandag steg oliepriserne henholdsvis 1,88 og 2,44 pct.

"Handelsstridighederne mellem USA og Kina har spillet en central rolle for det aftagende oliemarked. Det har medført, at den globale økonomi har været på randen af en recession og dermed negativt påvirket prognoserne for olieefterspørgslen," skriver Stephen Innes, der er ledende partner i VM Markets, til Reuters.

USA har planer om at forlænge fristen, som giver kinesiske Huawei mulighed for at købe komponenter fra amerikanske virksomheder, hvilket signalere en lille opblødning af konflikten mellem de to lande.

Ifølge Stephen Innes gør denne lille håndsrækning det nemmere i forhandlingerne mellem parterne i den kommende måned.

Equinor laver milliardkøb i Nordamerika

Oliepriserne stiger mandag efter angreb på saudisk oliefelt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere