EnergiWatch

Oliepriserne stiger mandag efter angreb på saudisk oliefelt

Handelskrig og droneangreb påvirker fortsat olieprisen.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne fortætter deres stigning mandag efter en weekend med angreb på saudiske oliefaciliteter af yemenitiske houthi-oprørere.

Ifølge Reuters bliver stigningerne dog begrænset af en usædvanlig negativ rapport fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, der fremhævede bekymringer for vækst i olieefterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 59,25 dollar mod 58,75 dollar fredag eftermiddag, hvilket er en stigning på 0,85 pct. Samtidig handles den amerikanske WTI-olie i 55,35 dollar mod 54,78 dollar fredag eftermiddag, som er en stigning på 1,0 pct.

"Oliepriserne nyder godt af den generelle optimisme om, at handelskrigen mellem USA og Kina ikke ender i et dommedag-scenarie, samtidig med at Saudi-Arabien efter et droneangreb på landets oliefaciliteter mindede markederne om, at geopolitiske stridigheder i Mellemøsten ikke bliver løst i den nærmeste fremtid," siger Edward Moya, der er analytiker i finanshuset Oanda, til Reuters.

Oliepriserne blev også støttet af USA's præsidents økonomiske rådgiver, Larry Kudlows, kommentar om, at handelsrepræsentanter fra USA og Kina vil mødes igen inden for ti dage, som potentielt kan føre til fremskridt i forhandlingerne.

Opecs rapport, som bremser stigningen i oliepriserne, viser, at organisationen har skåret i sin prognose for den globale olieefterspørgsel for 2019, som bliver reduceret med 40.000 tønder om dagen, og nu ligger på 1,1 mio. tønder om dagen. Dette negative billede af efterspørgslen er meget usædvanligt for Opec.

Lundin finder olie ved Edvard Grieg

Olien løftes med stigende amerikansk detailsalg

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere