EnergiWatch

Olien løftes med stigende amerikansk detailsalg

Oliepriserne stiger igen fredag morgen efter to dage med fald.

Foto: Jacob Ehrbahn

Prisstigningerne skyldes i store træk et positivt detailsalg i USA, som lægger en dæmper på bekymringerne om recession.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 58,71 dollar mod 57,99 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,08 dollar mod 54,46 dollar torsdag eftermiddag.

De amerikanske forbrugere har været mere købevillige i juli, hvilket ifølge nye tal har ledt til en stigning i detailsalget på 0,7 pct.

Tallene er offentliggjort, dagen efter at den amerikanske rentekurve slog om og faldt for første gang siden 2007. En invers rentekurve er ifølge Reuters historisk set en god indikator for en forestående recession, og oliemarkedet reagerede da også på rentenyheden med et prisfald - et fald, der dog siden er opvejet af det positive detailsalg.

"De stærke amerikanske tal, som er blevet offentliggjort i løbet af natten, bidrager med en grad af tryghed, da de giver udtryk for mindre dystre fremtidsudsigter i USA og vil modsvare nogle bekymringer om recession," siger Stephen Innes, ledende partner i VM Markets, i et notat ifølge Reuters.

Fredagens prisløft hjælpes desuden på vej af en kommentar fra den amerikanske præsident, Donald Trump, om, at handelsforhandlingerne med Kina er "produktive". Udmeldingen kan ifølge Reuters tolkes som en lille opblødning i handelstvisten mellem de to lande.

På trods af handelskrig og efterspørgselsusikkerhed er prisen på Brent-olie samlet set steget med 10 pct. i år takket være produktionsnedskæringer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec. I juli aftalte Opec og dens allierede at forlænge det begrænsede udbud indtil marts 2020 for at tvinge priserne op.

Trump sætter metanen fri

Equinor henter første olie fra britisk felt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere