EnergiWatch

Oliepriserne falder trods saudisk indsats

Saudiernes udmelding om, at landets eksport holdes under 7 mio. tønder om dagen har ikke stoppet prisernes nedgang.

Foto: Nick Oxford / Reuters / Ritzau Scanpix/REUTERS / X03416

Oliepriserne falder tirsdag morgen. De holdes fortsat nede af nedtonede forventninger til den fremtidige olieefterspørgsel trods en indsats fra blandt andet Saudi-Arabien, der har skåret i olieproduktionen for at understøtte priserne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 58,40 dollar mod 58,55 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 54,80 dollar mod 54,90 natten til tirsdag. Men ved dansk børslukketid mandag kostede en tønde 54,54 dollar.

Saudi-Arabien, der er leder af organisationen af olieeksporterende lande, Opec, sagde sidste uge ifølge Reuters, at landets eksport af olie vil blive holdt under 7 mio. tønder olien om dagen i august og september i et forsøg på at rydde ud i de globale olielagre.

"Selv om forventningerne fortsat ser dystre ud, holdes oliepriserne oven vande af en hurtig reaktion fra Saudi-Arabien, der er seriøs om at beskytte olieprisen," skriver Stephen Innes, der er ledende partner i VM Markets, i et notat ifølge Reuters.

Analytikere venter ifølge Reuters, at Saudi-Arabien vil understøtte oliepriserne forud for børsnoteringen af det statsejede olieselskab Saudi Aramco.

Kuwait, der er en del af det samlede Opec+, har også skåret i produktionen for at understøtte priserne. Landets olieminister, Khaled al-Fadhel, sagde mandag ifølge Reuters, at Kuwait har reduceret sin olieproduktion mere end de aftalte 1,2 mio. tønder, som Opec+ har skåret fra siden årets start.

Oliepriserne tynges dog af de fortsatte nedtonede forventninger til den globale økonomiske vækst, olieefterspørgslen samt USA's fortsat stigende produktion af skiferolie. Den ventes at stige med 85.000 tønder olie om dagen til 8,77 mio., viser tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, ifølge Reuters.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere