EnergiWatch

Schweizisk råvareudvinder står til sure miner

Det negative resultat kommer, efter at selskabet rammes af faldende priser på kobber og kobolt, der blandt andet bruges i batterier til både laptops, mobiler og elbiler.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Den schweiziske minegigant Glencore rapporterer om et fald på 32 pct. i driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) til 5,6 mia. dollar mod analytikerforventninger på 5,9 mia. dollar. Det skriver Bloomberg News.

"Vores præstation i første halvår reflekterer en udfordrende økonomisk kulisse for vores råvarer, såvel som drifts- og omkostningstilbageslag," siger Glencores administrerende direktør, Ivan Glasenberg, i en meddelelse.

Det negative resultat kommer, efter at selskabet rammes af faldende priser på kobber og kobolt, der blandt andet bruges i batterier til både laptops, mobiler og elbiler.

De seneste år har der været en stigende efterspørgsel på det sølvskinnende metal, hvilket ifølge Bloomberg har medført et prisfald på mere end 70 pct. siden april sidste år.

Det har fået Glencore til at lukke for verdens største koboltmine Mutanda i Congo, som ifølge Bloomberg News, står for en femtedel af verdens koboltudvinding.

Udvinding af den eftertragtede malm har vist sig at være en dårlig forretning for selskabet, der i år står til at miste 350 mio. dollar på sine ca. 10.000 ton kobolt, der endnu ikke er solgt.

Ivan Glasenberg er dog sikker på, at Glencore i fremtiden vil være toneangivende.

"Vi er sikre på, at vores råvareportefølje vil forsætte med at have en central rolle i den globale vækst og i overgangen til en lavemissionsøkonomi," siger han i en meddelelse.

Den Demokratiske Republik Congo står for mere end to tredjedele af verdens samlede produktion af kobolt og producerer blandt andet rågummi, kobber, jern og diamanter.

Glencore lægger loft over sin kulproduktion

Smuthul lader Norge investere mere i kul

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs