EnergiWatch

Olieprisstigninger holdes i skak

Et forsyningsløfte fra Det Internationale Energiagentur (IEA) begrænser tirsdag prisstigningerne på oliemarkedet sammen med lavere forventninger til efterspørgslen.

Foto: Sergei Karpukhin / Reuters / Ritzau Scanpix

Oliepriserne stiger tirsdag morgen oven på bekymringer om mulige forsyningsafbrydelser i Mellemøsten.

Samtidig begrænses stigningerne dog af nedjusterede forventninger til olieefterspørgslen samt et løfte fra Det Internationale Energiagentur, IEA, om holde oliemarkederne tilpas forsynede.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 63,32 dollar mod 63,14 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,23 dollar mod 56,08 dollar mandag eftermiddag.

Prisstigningerne begrænses af udfordringer i det makroøkonomiske miljø og nedjusteringer af den globale efterspørgsel på olie, vurderer Benjamin Lu Jiaxuan, der er analytiker i Phillip Futures, ifølge Reuters.

Samtidig holder IEA nøje øje med udviklingen i Hormuzstrædet.

"IEA er parat til at handle hurtigt og effektivt i tilfælde af en afbrydelse for at sikre, at de globale markeder forbliver tilpas forsynede," skriver IEA i en meddelelse ifølge Reuters.

"Forbrugere kan være forsikrede om, at oliemarkedet i øjeblikket er velforsynet med en olieproduktion, der overstiger efterspørgslen i første halvdel af 2019, hvilket øger de globale olielagre med 900.000 tønder om dagen," lyder det også.

Modsat olien falder guld- og kobberpriserne, hvor en troy ounce guld tirsdag morgen koster 1417,77 dollar mod 1427,21 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6023 dollar mod 6033,50 dollar mandag eftermiddag.

 

Nye offshore-projekter nærmer sig topniveauet fra før oliekrisen

Mindre krise og mere benzin på lager presser oliepris

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere