EnergiWatch

Oliepriserne fortsætter op efter iransk beslaglæggelse

Uroen omkring især fredagens iranske beslaglæggelse af en britisk olietanker har fortsat indflydelse på oliepriserne efter weekenden.

Foto: Jacob Ehrbahn / Politiken / Ritzau Scanpix

Oliepriserne fortsætter stigningen mandag gundet fornyet uro i Mellemøsten efter at Iran op til weekenden beslaglagde en britisk olietanker.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 63,33 dollar mod 62,17 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,07 dollar mod 55,31 dollar fredag eftermiddag.

"Den faldende globale efterspørgsel og de stigende amerikanske olielagre har præget markedet med spekulation og usikkerhed. Det er dog ikke sikkert, at det fortsætter, da spændingerne fortsætter med at være høje i Den Persiske Bugt," siger Edward Moya, der er senioranalytiker i Oanda, til Reuters.

Irans Revolutionsgarde har oplyst, at den har beslaglagt et britisk olieskib i bugten tidligere på måneden. Premierminister Theresa May har indkaldt til møde med katastrofeberedskabskomitéen mandag morgen for at diskutere krisen.

Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) ventes oliepriserne ikke at stige markant, da efterspørgslen ses aftagende, samtidig med at olielagrene fortsætter med at have overskud.

IEA skærer som konsekvens i forventningerne til væksten af olieefterspørgslen for 2019, så prognosen falder til 1,1 mio. tønder om dagen, fra de tidligere 1,2 mio. tønder om dagen.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1426,99 dollar mod 1427,98 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6073,5 dollar mod 6075,5 dollar fredag eftermiddag.

 

Storbritannien overvejer sanktioner mod Iran i skibsstrid

Oliepriserne går op efter Irans beslaglæggelse af britisk tanker

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere