EnergiWatch

Mindre krise og mere benzin på lager presser oliepris

De optøende spændinger mellem USA og Iran samt afblæsningen af orkanen Barry bidrager bl.a. til de faldende oliepriser.

Foto: JONATHAN DRAKE/REUTERS / X00355

Oliepriserne daler i kølvandet af officielle tal fra amerikanske myndigheder, som viser stigninger i lagrene af benzin. De optøende spændinger mellem USA og Iran samt afblæsningen af orkanen Barry har ligeledes bidraget til de faldende oliepriser.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 63,89 dollar mod 64,39 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,86 dollar mod 57,41 dollar onsdag eftermiddag.

Bekymringerne for USA-Iran-konflikten er aftaget efter USA's præsident, Donald Trump, og USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, ifølge Reuters, begge har udtalt, at situationen med Iran er i bedring, og der er villighed for dialog.

Orkanen Barry, som nåede den amerikanske stat Louisiana fra Den Mexicanske Golf lørdag i sidste uge, er ovre og blev den første storm i golfen i denne sæson. Produktionsfaciliteterne er igen bemandede efter flere dage med evakuering og en kraftigt reduceret olieproduktion.

Officielle tal fra de amerikanske energimyndigheder (EIA) viste onsdag et fald i de amerikanske råolielagre på 3,1 i forrige uge - et højere tal, end de 2,7 mio. tønder, som analytikerne ifølge Reuters forventede.

Benzinlagrene så samtidig en overraskende stigning på 3,6 mio. tønder mod forventningerne om et fald med 0,9 mio. tønder - en stigning, som har været med til at presse oliepriserne ned.

"Benzinforbruget er smerteligt svagt, i forhold til at amerikanske forbrugere befinder sig midt i højsæsonen for kørsel," siger Stephen Innes, der er partner hos Vanguard Markets til Reuters.

Norges oliejagt fortsætter i højt gear – men fundene udebliver

Tilbagevendende Mexicansk Golf-produktion sænker oliepriserne

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere