EnergiWatch

Oliepriserne fortsætter op

Oliepriserne stiger fredag morgen og nærmer sig nu sjette uge med stigninger.

Foto: Thomas Borberg

Priserne løftes af en tropisk storm i Den Mexicanske Golf, der har tvunget olieselskaberne til at halvere deres olieproduktion, og fortsatte spændinger i Mellemøsten.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 66,99 dollar mod 66,77 dollar torsdag nat, mens den torsdag kl. 17 kostede 66,96 dollar. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 60,58 dollar mod 60,36 dollar natten til fredag. Torsdag eftermiddag kostede en tønde 60,52 dollar.

Olieselskaberne i Den Mexicanske Golf har i løbet af torsdagen ifølge Reuters skåret olieproduktionen med mere end 1 mio. tønder om dagen - svarende til 53 pct. af områdets produktion - i forbindelse med den tropiske storm Barry, der ventes at ramme fastlandet lørdag ved Louisianas kyst.

"Brent-olien fortsætter sin prisstigning, mens stormene i Den Mexicanske Golf har standset olieproduktionen, og de amerikanske olielagre fortsat svinder ind over forventning," skriver ANZ Bank i en meddelelse ifølge Reuters.

De amerikanske olielagre er faldet for fjerde uge i træk. I uge 27 faldt olielagrene med 9,5 mio. tønder, viser tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, ifølge Reuters - et fald på mere end tre gange forventningerne på 3,1 mio. tønder.

Spændingerne stiger i Mellemøsten, efter at Iran angiveligt har forsøgt at tilbageholde en britisk olietanker.

Den tilspidsede stemning ventes - sammen med det overraskende store fald i de amerikanske olielagre - at fastholde det nuværende olieprisniveau, siger Kim Kwang-rae, der er råvareanalytiker i Samsung Futures, til Reuters.

Olie: Prisstigning flader ud pga nye handelsbekymringer

Opec venter nyt olie-overskud i 2020

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere