EnergiWatch

Fredag kan ende i storstrejke på de norske rigge

Det kan ende med en storstrejke fredag, hvis ikke fagforeningerne for de norske ansatte på en række rigge når til enighed med rederiforbundet. I alt 1500 personer vil blive strejkeramt, skriver medie.

Bloomberg
Foto: Bloomberg

Fredag kan ende i storstrejke for en række ansatte på flydende rigge i Norge. Det sker, hvis ikke det i dag lykkes for parterne at nå til enighed i en verserende konflikt, der drejer sig om den økonomiske situation og lønudviklingen, skriver mediet E24.

Helt konkret drejer det sig om 1586 ansatte, der fra fredag vil nedlægge arbejdet, hvis ikke man når til enighed. På den ene side står fagforeningerne Industri Energi og SAFE, mens Norges Rederiforening står på den anden side som arbejdsgiver.

Ifølge E24 er der tale om et "mellemopgør", der er baseret på den økonomiske situation, udsigterne for det kommende år og dertil kommer pris- og lønudviklingen i samfundet.

Målet med dagens forhandlinger er at finde den bedste mulige økonomiske løsning for medlemmer, lyder det fra Frode Alheim, Energi Industris forhandler, ifølge mediet. De seneste forhandlinger blev afbrudt i maj.

"Vores medlemmer og fagforeningsrepræsentanter har taget et stort ansvar over krisens år. Nu er erhvervet på vej op, og så der ret og rimeligt, at vi bliver kompenseret," sagde Frode Alheim dengang.

Langt fra hinanden

Forhandlingerne blev dengang afsluttet, fordi parterne angiveligt befandt sig for langt fra hinanden.

"Kravene fra medarbejdersiden ligger langt over "frontfaget" og adskiller sig væsentligt fra, hvad andre grupper i samfundet har opnået. Vores udgangspunkt er, at parterne når til enighed under mæglingen," siger Jakob Korsgaard, der er forhandler fra den norske rederiforening og desuden er direktør for Maersk Drilling i Norge, til E24.

En række rigge og selskaber vil blive berørt af strejken, heriblandt Vår Energi, Aker BP, Odfjell. For sidstnævnte drejer det sig om op mod hundrede medarbejdere, der arbejder på det store Johan Sverdrup-projekt.

De gode tider for rigselskaberne kommer næppe tilbage

Rigselskab kaster håndklædet i ringen og går konkurs

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere