EnergiWatch

Oliepriser bliver præget af uroligheder

Oliepriserne mærkes af USA-olielagre og Mellemøsten-spændinger.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Onsdag morgen stiger prisen på den europæiske referenceolie, Brent, til 71,04 dollar fra 70,95 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 61,39 dollar - et dyk fra 61,66 dollar tirsdag eftermiddag.

Data fra den amerikanske organisation, American Petroleum Institute, viste ifølge Reuters tirsdag en overraskende stigning i nationens olielagre, som har påvirket olieprisen.

Oliepriserne støttes desuden af de voksende spændinger i Mellemøsten. Saudi-Arabien meddelte tirsdag, at det var bevæbnede droner, som mandag saboterede to af landets olietankere - en handling, som blev betegnet som et forsøg på at nedbryde råvaresikkerheden.

Angrebene fandt sted i kølvandet på spændingerne mellem USA og Iran. Spændingerne har været afledt af Washingtons beslutning om at bestræbe sig på at skære olieeksporten fra det mellemøstlige land til nul.

Imens udtalte olieorganisationen Opec tirsdag, at den globale efterspørgsel på olie ville blive højere end forventet i 2019, efter at produktion i blandt andet USA er bremset op.

Analytikere undrer sig over kursfald blandt drilling-selskaber

Droneangreb på olieanlæg i Saudi-Arabien øger krise 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs