EnergiWatch

Oliepriserne er under pres af stridigheder mellem USA og Kina

Oliepriserne er tirsdag morgen faldet siden amerikansk børslukning, men dog steget siden den danske.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Oliepriserne er presset tirsdag på grund af bekymringer om, at handelsstridighederne mellem USA og Kina vil sætte farten ned på den globale økonomi, mens de amerikanske sanktioner mod Iran og Venezuela hjælper til at holde oppe, skriver Reuters.

Ifølge analytiker er der flere faktorer, som påvirker oliepriserne. En betydelig faktor er bekymringerne om, at den globale økonomi bliver truet af den optrappende handelskrig mellem USA og Kina. Forhandlingerne mellem de to lande gik i stå i weekenden, da den amerikanske præsident, Donald Trump, oplyste, at USA vil lægge told på flere importvarer fra Kina.

"Handelsstridighederne mellem USA og Kina er en af de helt store bekymringer på markedet i denne uge, da enhver udtalelse fra den amerikanske regering kan udløse en reaktion hos børshandlere," siger Han Tan, der er analytiker hos FXTM, til Reuters.

Oliemarkedet forbliver anspændt på grund af Irans trussel om at svare USA igen, som potentielt kan indebære en genindførsel af Irans atomprogram.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 71,07 dollar mod 70,73 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,16 dollar mod 61,68 dollar mandag eftermiddag.

Occidental styrker sit bud på Anadarko

Norges rige oliefond leverer rekordafkast

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs