EnergiWatch

Oliepriserne falder efter Trump-krav om øget Opec-produktion

Oliepriserne falder mandag og fortsætter nedgangen fra fredag, efter at den amerikanske præsident har forlangt et løft i olieproduktionen i Opec-landene.

Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis

Efter flere uger med stigninger falder oliepriserne mandag og fortsætter nedgangen fra fredag.

Det sker, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har forlangt et løft i olieproduktionen fra Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) for at opveje udbuddet efter sanktionerne mod Iran.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 71,83 dollar mod 71,68 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,98 dollar mod 62,63 dollar fredag eftermiddag.

"Oliepriserne led et slag, efter at Donald Trump indikerede, at han havde snakket med Saudi-Arabien om at opveje resultatet af en reduceret iransk olieeksport ved at øge olieudbuddet fra andre producenter," siger en repræsentant fra ANZ Bank til Reuters.

Trump oplyste i fredags, at han havde snakket med Opec-landene om, at de skulle sænke oliepriserne. Kommentaren satte midlertidigt en stopper for prisstigningerne, der har haft tag siden starten af året.

Oliepriserne steg for alvor i april, da Trump strammede sanktionerne mod Iran. Han blev alle dispensationer til de store olieimportører af iransk olie, som tidligere var undtaget fra sanktionerne, droppet.

Tilstrækkeligt mættede markeder sænker oliepriserne

Oliepriserne nærmer sig højeste niveau i 2019 

 

Mere fra EnergiWatch

Olie Gas Danmark skifter navn og identitet

For bedre at kunne omfavne en anderledes fremtid i Nordsøen, gennemfører brancheorganisation en rebranding i forbindelse med sin årlige konference, som afholdes onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs