EnergiWatch

Oliepriserne siver stadig på udsigt til produktionsløft

Prisstigningerne flader ud, mens produktionen skrues op.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Den seneste måneds tendens til stigende priser på olie er fladet lidt ud i denne uge, hvor investorerne måske kan se frem til stigende produktion fra Opec-landene og Rusland i kampen om markedsandele med de amerikanske producenter.

Det skriver Reuters med henvisning til kommentarer fra Ruslands finansminister, Anton Siluano, der henover weekenden har luftet kommentarer om, at Opec og Rusland muligvis vil overveje at skrue produktionen i vejret efter den seneste tids prisstigninger.

"Der er en stigende risiko for, at Rusland ikke vil være med til at forlænge produktionsnedskæringerne, og muligvis vil russerne helt opgive det i de kommende måneder," siger Edward Moya, der er markedsanalytiker hos Oanda, til Reuters.

Prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i juni, koster tirsdag morgen 70,98 dollar mod 71,23 dollar per tønde ved dansk lukketid mandag og 71,50 dollar per tønde fredag eftermiddag.

Prisen for en tønde af den amerikanske WTI-olie er tirsdag morgen 63,31 dollar mod 63,40 dollar mandag klokken 17 og 63,89 dollar, da handlerne gik på weekend fredag.

På markedet for metaller ligger de fleste varer også underdrejet tirsdag morgen, hvor man skal betale 1285,59 dollar per ounce guld mod 1287,30 dollar mandag eftermiddag.

Et ton kobber koster tirsdag morgen 6486 dollar mod 6490 dollar per ton mandag eftermiddag.

USA indfører sanktioner mod fire olierederier

Nordsøolien holder sig over 71 dollar 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs