EnergiWatch

Olie har kurs mod længste periode med ugentlige stigninger siden 2017

Fredag stiger prisen på olie, hvilket markerer den femte uge i træk med stigninger i prisen. Dermed har olieprisen kurs mod den længeste periode med stigninger siden 2017.

Foto: /ritzau/Nabil al-Jurani/Arkiv

Den amerikanske referenceolie, WTI, har kurs mod den længste periode med ugentlige stigninger siden november 2017.

Fredag stiger prisen på en tønde WTI-olie med 0,7 pct. til 62,55 dollar i kølvandet på mere optimistiske meldinger fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina og bekymringer for et svagere udbud fra lande som Venezuela.

Det skriver Bloomberg News.

Dermed er den amerikanske referenceolie på vej mod den femte uge i træk med stigninger, og indtil videre er prisen på WTI-olie steget næsten 4 pct. i denne uge.

Ifølge nyhedsbureauet faldt olieproduktionen fra medlemmerne af Organisationen for olieeksporterende lande, Opec , i marts for fjerde måned i træk, og ifølge anonyme kilder er olieudbuddet fra Venezuela blevet halveret.

USA's præsident afslørede desuden torsdag aften, at der endnu ikke er en endelig handelsaftale med Kina på plads, men at der er en "storslået" aftale på vej, som kan blive præsenteret om omtrent en måneds tid. Udmeldingen kom efter torsdag aftens møde med Kinas vicepræsident, Liu He

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs