EnergiWatch

Olieprisen er braget i vejret i 2019

I årets første måneder er prisen på råolie steget mere end 30 pct. ifølge Bloomberg News.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Olie er på vej mod sit bedste kvartal i næsten ti år, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, har arbejdet på at begrænse det globale udbud af olie, skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 68,09 dollar mod 67,21 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,62 dollar mod 59,00 dollar torsdag eftermiddag.

Torsdag var en uventet stigning i de amerikanske råolielagre ellers med til at tage modet fra markedet, som i forvejen var påvirket i nervøs retning over den globale efterspørgsel, hvilket sendte olieprisen ned.

Data fra den amerikanske regering viste onsdag, at de amerikanske olielagre voksede med 2,8 mio. tønder sidste uge. Analytikere havde ifølge Bloomberg News ventet en tilbagegang på 2,5 mio. tønder.

I indeværende kvartal er prisen på råolie steget mere end 30 pct., på ryggen af at Opec, og organisationens allierede har arbejdet på at begrænse det globale udbud. De amerikanske sanktioner mod Iran og Venezuela har også være befordrende for prisstigningen.

Uventet udvikling i USA's olielagre presser prisen

Maersk opgiver salg af Maersk Supply Service 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs