EnergiWatch

Mærsk sælger de resterende aktier i franske Total

A.P. Møller-Mærsk sælger sine over 17 mio. aktier til institutionelle investorer.

A.P. Møller-Mærsk sælger alle de aktier i franske Total, selskabet fik i bytte for olieforretningen Maersk Oil. Det oplyser Mærsk i en pressemeddelelse tirsdag.

De over 17 mio. aktier sælges til institutionelle investorer ved en såkaldt accelereret book-building proces.

Mærsk-gruppen modtog i alt 97,5 mio. aktier i Total i forbindelse med salget af olieforretningen, der gik igennem i starten af 2018.

Og siden har Mærsk solgt ud af aktierne.

Total-aktierne kostede omkring 42,50 euro stykket, da salget af Maersk Oil blev annonceret i august 2017. Da handlen blev gennemført i marts 2018, var Total steget godt 9 pct. til en kurs på 46,20 euro.

Tirsdag kostede en aktie i Total 51,54 euro.

Total får grønt lys til opkøb i Nordsøen

Total hyrer Maersk Supply Service

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs