EnergiWatch

Usikkerhed i den globale økonomi rammer oliepriserne

Oliepriserne dykker fredag midt i investores bekymringer for den globale økonomi, efter at den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag advarede om en fortsat svækket økonomi.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 65,80 dollar mod 66,15 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,27 dollar mod 56,61 dollar torsdag eftermiddag.

Det er blandt andet markedet for råolie, som rammes, efter at ECB-chef, Mario Draghi, torsdag ifølge Reuters udtalte, at økonomien var i "en forsat svag og gennemtrængende usikker periode".

Fra Kina viser data fredag, at landets eksport og import rasler ned. Februars kinesiske eksport målt i dollar faldt med 21 pct. i forhold til sidste år, hvilket er værre, end hvad analytikere havde forventet. Kinas import faldt med 5,2 pct.

Oliemarkedet modtager dog fortsat støtte gennem organisationen Opecs beslutning om at reducere olieudbuddet med omkring 1,2 mio. tønder om dagen for at booste oliepriserne og efterspørgslen.

Den globalt svækkede økonomi og USA's høje produktion af olie har imidlertid lagt en dæmper på efterspørgslen på olie. USA's rekordhøje olieproduktion, som i februar nåede over 12 mio. tønder per dag, har gjort USA til verdens største producent ifølge Reuters.

Som et resultat af den høje produktion er den amerikanske eksport også steget i februar til 3,6 tønder om dagen, hvilket er mere end Opec-medlemmer såsom Kuwait, Iran eller de Forenede Arabiske Emirater formåede.

Flere analytikere forventer ifølge Reuters, at USA snart kan overhale Saudi-Arabien, som er verdens største olieeksportør, og forventer samtidig, at den amerikanske olieproduktion vil vokse yderligere i 2019 med omkring 1 mio. tønder om dagen.

Magtfulde aktivistiske aktionærer vil stoppe kul-smuthul i storbank

Petoro leverer et af sine flotteste regnskaber

Olieprisens comeback gør nordmænd til superoptimister

Mere fra EnergiWatch

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs