EnergiWatch

Oliepriserne sniger sig op på grund af olienedskæringer

Torsdag sniger oliepriserne sig op på grund af de fortsatte produktionsnedskæringer fra Organisationen for olieeksporterende lande, Opec, samtidig med USA's sanktioner mod Venezuela og Iran. Modsat bliver oliepriserne dog holdt nede af rekordhøj, amerikansk olieproduktion.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Ifølge Reuters vil Opec og nogle af organisationens allierede hjælpe oliepriserne op ved at mindske produktionen med omkring 1,2 mio. tønder om dagen.

"Ifølge os forsøger Opec at retablere balancen i markedet så hurtigt som muligt og derved kunne fjerne nedskæringerne igen i slutningen af juni for at øge produktionen i den sidste halvdel af året samtidig med skiferproducenter," skriver investeringsbanken Goldman Sachs ifølge Reuters.

Trods forsøget fra Opec på at skære i olieproduktionen er udbuddet fortsat stort, da USA's olielagre steg mere end ventet sidste uge med 7,1 mio. tønder.

USA's olieproduktion var samtidig rekordhøj med 12,1 mio. tønder om dagen, hvilket er en stigning med cirka 2 mio. tønder om dagen siden starten af 2018.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 66,26 dollar mod 65,75 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,39 dollar mod 55,98 dollar onsdag eftermiddag.

Equinor i modvind i Australien

Equinor finder ny olie i Nordsøen

Mere fra EnergiWatch

Energiø og havvind er et "naturligt gearskifte" for Andel

Andel har aldrig været med til at udviklet en havvindpark, men nu er tiden inde, siger topchef Jesper Hjulmand. Energiselskabets ambitioner om havvind stopper dog ved den danske grænse, da et andelsselskab ikke skal bygge alle mulige mærkelige steder, siger han.

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs