EnergiWatch

Oliepriserne sniger sig op på grund af olienedskæringer

Torsdag sniger oliepriserne sig op på grund af de fortsatte produktionsnedskæringer fra Organisationen for olieeksporterende lande, Opec, samtidig med USA's sanktioner mod Venezuela og Iran. Modsat bliver oliepriserne dog holdt nede af rekordhøj, amerikansk olieproduktion.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Ifølge Reuters vil Opec og nogle af organisationens allierede hjælpe oliepriserne op ved at mindske produktionen med omkring 1,2 mio. tønder om dagen.

"Ifølge os forsøger Opec at retablere balancen i markedet så hurtigt som muligt og derved kunne fjerne nedskæringerne igen i slutningen af juni for at øge produktionen i den sidste halvdel af året samtidig med skiferproducenter," skriver investeringsbanken Goldman Sachs ifølge Reuters.

Trods forsøget fra Opec på at skære i olieproduktionen er udbuddet fortsat stort, da USA's olielagre steg mere end ventet sidste uge med 7,1 mio. tønder.

USA's olieproduktion var samtidig rekordhøj med 12,1 mio. tønder om dagen, hvilket er en stigning med cirka 2 mio. tønder om dagen siden starten af 2018.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 66,26 dollar mod 65,75 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,39 dollar mod 55,98 dollar onsdag eftermiddag.

Equinor i modvind i Australien

Equinor finder ny olie i Nordsøen

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs