EnergiWatch

Oliepriserne falder efter tweet fra Trump

"Opec, vær venlig at slappe af og tage det roligt", lød det fra USA's præsident i et tweet. Siden er oliepriserne faldet med 3 pct.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Oliepriserne falder mandag 3 pct., efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, i et af sine velkendte tweets har givet udtryk for, at Opec burde "slappe af" i forhold til bestræbelser på at understøtte prisniveauet.

"Oliepriserne bliver for høje. Opec, vær venlig at slappe af og tage det roligt. Verden kan ikke tage en prisforhøjelse - sårbar!," lyder det i et tweet fra Trump mandag.

Tidligere på dagen lå oliepriserne ellers højere på det højeste niveau i over tre måneder, men siden er det gået den anden vej.

Prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, ligger mandag aften 3,1 pct. lavere i 55,50 dollar.

Oliepriserne er steget omkring 20 pct. siden starten af året, da Opec og producenter uden for oliekartellet, herunder Rusland, reducerede produktionen.

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs