EnergiWatch

Oliepriser stiger efter nyt fra Opec og Saudi-Arabien

Oliepriserne viser onsdag en stigning i den amerikanske WTI-olie og den europæiske referenceolie, Brent.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Priserne stiger, efter at tal fra oliekartellet Opec tirsdag viste en skarpt nedskåret produktion i januar, samtidig med at det anførende medlem i organisationen, Saudi-Arabien, har sagt, at landets udbud vil blive yderligere reduceret med 500.000 tønder i marts.

En tønde Brent-olie koster onsdag morgen 63,04 dollar mod 62,73 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 53,62 dollar mod 53,40 dollar tirsdag eftermiddag.

Opec udtalte tirsdag ifølge Reuters, at olieproduktionen var blevet reduceret med 800.000 tønder per dag i januar og lå på 30,8 mio. tønder om dagen. Det sker i kølvandet på organisationens vedtagelse om at reducere det globale råolieudbud.

"Markedet har været påvirket af Opecs rapport, selve Opec-tallene og Saudi-Arabiens vellykkede nedskæring i produktionen," siger Bob Yawger, der er direktør for energi-futures i banken Mizuho, til Reuters.

Som en del af Opec-vedtagelsen har Saudi-Arabien forpligtet sig til at nedskære olieudbuddet til 10,3 mio. tønder om dagen. Nationens energiminister, Khalid al-Falih, har ifølge Reuters udtalt til Financial Times, at landet vil skære produktionen yderligere til omkring 9,8 mio. tønder om dagen i marts for at styrke priserne.

En voksende investoroptimisme vedrørende USA og Kinas handelsdiskussioner har ligeledes været med til at booste markedet, da parter fra begge sider i disse dage mødes i Beijing. Investorerne håber, at diskussionerne mellem parterne kan resultere i en afklaring på den igangværende handelskrig før deadline 1. marts, forklarer Bob Yawger til Reuters.

Saudi Arabien er på jagt efter oversøisk olie og gas

Maersk Drilling udpeger de største trusler før børsdebut 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs