EnergiWatch

Saudi Arabien er på jagt efter oversøisk olie og gas

Saudi Aramco vil forsøge at udvinde olie og gas i andre dele af verden.

Foto: SaudiAramco

Verdens største olieproducent, saudiske Saudi Aramco, vil for første gang kigge ud over egne landegrænser, og selskabet vil forsøge at udvinde olie og gas i andre dele af verden.

Det skriver Financial Times.

Det statsejede oliefirma med energiminister Khalid al Falih i spidsen siger, at en oversøisk ekspansion er vigtig i forhold til firmaets fremtid.

Selv om Saudi Aramco er verdens største oliefirma, har det altid fokuseret på at udvinde de ressourcer, som var tilgængelige i Saudi Arabien.

Det statsejede selskab vil angiveligt være en stor international spiller ligesom Royal Dutch Shell og Exxon Mobil. Khalid al Falih siger til Financial Times, at fremadrettet bliver verden Saudi Aramcos legeplads.

Det sker, selv om den saudiske kronprins, Mohammed Bin Salman, tidligere har indført reformer, for at landet ikke længere skulle være så afhængig af olie.

Men uanset regner landets energiminister altså med at investere endnu mere i den sektor, som har holdt Saudi Arabiens økonomi kørende i mange år.

Saudi Aramco vil investere 10 milliarder i Hyundai

 

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs