EnergiWatch

Vækstfrygt presser oliepriserne

Priserne på olie falder mandag morgen og er tæt på det laveste niveau i to uger, efter at sidste uge bød på det største ugentlige fald i 2019.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chuck Bennett

Ifølge Bloomberg News er det fortsat bekymringer om de globale vækstudsigter, som er med til at lægge en dæmper på efterspørgslen på olien.

Investorerne håber i denne uge på positive nyheder fra Beijing, hvor den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, og handelsrepræsentant Robert Lighthizer rejser til.

Her skal de forhandle med kinesiske repræsentanter om næste skridt i handelstvisten mellem de to lande - nye toldsatser er sat til at træde i kraft 1. marts.

"Vi ser alle sammen olie blive handlet til en pris på mellem 50 og 55 dollar per tønde på kort sigt, da der er usikkerhed og handelsforhandlingerne mellem USA og Kina samt den bredere økonomiske vækst," siger råvareanalytiker Vincent Hwang fra NH Investment & Securities Co. i Seuol, Sydkorea, til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 61,53 dollar mod 61,82 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,01 dollar mod 52,72 dollar fredag eftermiddag.

Total lander lidt højere overskud end ventet

Røkke vil øge Akers olieproduktion markant

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere