EnergiWatch

Maersk Drilling-chef: Herude er vi klar til selvstændig børsnotering

Det danske borerigselskab er klar til at stå på egne ben, lige så snart den endelige beslutning er taget, fortæller den adm. direktør.

Foto: PR-foto: Maersk Drilling og Maersk Supply Service

Der er ikke meget nyt om den kommende udskillelse og selvstændige børsnotering af Maersk Drilling i årsregnskabet torsdag, men det danske borerigselskab er klar til at stå på egne ben, lige så snart den endelige beslutning er taget.

Det fortæller Jørn Madsen, der er administrerende direktør hos Maersk Drilling, efter at selskabet torsdag har udgivet sin første årsrapport uafhængigt af resten af Mærsk-koncernen.

"Vi er blevet bedt af vores ejer om at være klar i 2019, og det er, det vi gør ved at udgive egen årsrapport, begynde at tale med investorer og at adressere markedet med en kapitalmarkedsdag senere i februar. Det er der, vi er, men beslutningen om, hvornår det skal ske, er af ude af mine hænder, men herude er vi klar," siger han til Ritzau Finans.

"Det kommer til at ske, når bestyrelsen har anbefalet det, og når aktionærerne har sagt ja til det. Det er lidt uden for min kontrol," fortsætter han.

Han fortæller, at Maersk Drilling på alle områder er gjort klar til for alvor at stå på egne ben. De funktioner, som selskabet før havde til fælles med koncernen, er blevet bygget op, og siden december har borerigselskabet også haft sin egen finansiering på plads.

"Så på alle områder er vi klar, og vi må så afvente bestyrelsen og aktionærerne. Sådan er det," siger Jørn Madsen.

Skulle have gælden ned

I regnskabet fremgår det, at sammensætningen af Maersk Drillings balance har ændret sig markant fra 2017 til 2018 som følge af adskillelsen fra A.P. Møller-Mærsk, der historisk set har finansieret borerigselskabet.

Sidste år har Mærsk-koncernen også trukket et udbytte på 3,3 mia. dollar ud af Maersk Drilling, og det er sket som et led i at dele forretningerne op, fremgår det af regnskabet torsdag.

"Det var i virkeligheden for at få balanceret det ud, så vi kommer ud med en gæld, som for os, i forhold til gearingen, er meget lav, og som også betyder, at vi kommer ud og har en meget solid balance i forhold til vores konkurrenter."

"Vi var også nødt til at tage noget af den gæld, der ligger i A.P. Møller-Mærsk med os, og det er i virkeligheden det, som det har med at gøre," siger Jørn Madsen.

Mærsk-koncernen annoncerede i august sidste år, at det er planen at udskille Maersk Drilling ved at notere det som et selvstændigt selskab på børsen.

Selskabet, der er udlejer borerigge og -skibe til oliebranchen, har i mere end to år været på vej ud af Mærsk-koncernen. I sommeren 2016 besluttede konglomeratet sig nemlig for at koncentrere sig om shipping og logistik med udgangspunkt i containerfart. Derfor blev Maersk Drilling og tre andre divisioner i oliesektoren sat på et sidespor.

Maersk Drilling-chef venter forbedring i markedet på længere sigt

Maersk Drilling varsler lavere driftsoverskud i 2019

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs