EnergiWatch

Maersk Drilling beholder navn og logo efter udskillelse

Selskabet vil efter udskillelsen fra Mærsk-koncernen fortsætte under navnet Maersk Drilling, ligesom selskabet også fortsat vil benytte den karakteristiske syvtakkede stjerne som sit logo.

Foto: Maersk Drilling

Der er umiddelbart ikke meget nyt om den forestående børsnotering af A.P. Møller-Mærsks borerigselskab, Maersk Drilling, i torsdagens selvstændige regnskab fra divisionen, der er det første af sin slags hidtil.

Der ændres således ikke på den bogførte værdi af selskabet eller sættes tal på forventningerne til noteringen, ligesom der heller ikke er nyt om timingen af selve børsnoteringen, der fortsat blot ventes at ske i løbet af i år.

Til gengæld fortæller Maersk Drilling, at selskabet efter udskillelsen fra Mærsk-koncernen vil fortsætte under navnet Maersk Drilling, ligesom selskabet også fortsat vil benytte den karakteristiske syvtakkede stjerne som sit logo.

Det hænger sammen med, at det er under det navn, at selskabets førende markedsposition og omdømme er opbygget, fortæller selskabet i regnskabet.

I forhold til timingen af udskillelsen giver Maersk Drilling dog en lille bid information til markedet, da selskabet oplyser, at det afholder kapitalmarkedsdag i København den 25. februar.

Det kan ifølge Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, indikere, at børsnoteringen i hvert fald ikke er langt ude i fremtiden.

"De offentliggør, at de holder en kapitalmarkedsdag den 25. februar, så jeg tror, at tidslinjen, som vi alle sammen venter på, kommer i Mærsk-regnskabet nogle dage inden. Det virker som om, at Maersk Drilling nu er mere eller mindre klar til at blive udskilt," siger han til Ritzau Finans.

"Inden for et par måneder regner jeg med, at det handler under en selvstændig fondskode," fortsætter han.

Han påpeger, at der har været rygter i markedet om, at Mærsk ønsker at søsætte udskillelsen kort efter den ordinære generalforsamling, der afholdes i starten af april.

Maersk Drilling varsler lavere driftsoverskud i 2019

Drilling-investorer skal væbne sig med tålmodighed efter notering 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs