EnergiWatch

Maersk Drilling varsler lavere driftsoverskud i 2019

Maersk Drilling har netop fremlagt de første selvstændige tal efter udskillelsen fra Maersk-gruppen. Selskabet venter et plus på driften for 2019, der dog vil være under sidste år.

Foto: Maersk Drilling

I sit første år som selvstændigt selskab forventer børsaktuelle Maersk Drilling at lande et driftsoverskud. Det vil dog være under resultatet i 2018, fremgår det af en meddelelse torsdag fra selskabet, som nu er udskilt selskab fra A.P. Møller-Maersk.

I 2019 forventer Maersk Drilling et driftsresultat (ebitda) på omkring 400 mio. dollars, fremgår det af meddelelsen. Der er dermed tale om et lavere resultat, end hvad selskabet opnåede i 2018, hvor driften viste et overskud på 611 mio. dollars.

"Forventninger til ebitda før særlige poster i 2019 er lavere end i 2018, primært som følge af påvirkning fra det øgede antal af værftsophold, hvilket resulterer i reduktion af kontraherede dage, samt lavere dagsrater for visse rigge, primært i floatersegmentet, som følge af udløb af historiske kontrakter," skriver selskabet i meddelelsen og fortsætter:

"På lang sigt forventer Maersk Drilling forbedrede markedsvilkår med øget udnyttelse og højere rater."

Sidste års overskud på driften er desuden 72 mio. dollars lavere end i 2017, hvilket Maersk Drilling forklarer med stigende omkostninger, bl.a. i forbindelse med at få organisationen på plads til at blive et selvstændigt selskab.

Tilbagefører nedskrivninger

Selskabet har dog formået at løfte sit overskud på bundlinjen betydeligt i 2018.

Her udgjorde Maersk Drillings overskud hele 941 mio. dollars mod et underskud på 1,5 mia. dollars i 2017. Den store fremgang var påvirket af tilbageførsler af tidligere nedskrivinger for samlet 810 mio. dollars.

Sidste år lykkedes det selskabet at lande nye kontrakter for sammenlagt 503 mio. dollars. Og sammenlagt har Maersk Drilling en kontraktdækning på 2,5 mia. dollars.

Maersk Drilling går efter at blive noteret på fondsbørsen i løbet af 2019. I meddelelsen lyder det fra selskabet, at man har "foretaget nødvendige organisatoriske tiltag for at kunne operere som et selvstændigt selskab".

Venter bedring i markedet

Rigmarkedet har især efter olieprisens fald i 2014 været igennem nogle drøje år, hvor aktiviteten har været svag i sektoren.

I 2018 voksede aktiviteten i Maersk Drillings egen flåde med 3 procentpoint til en samlet udnyttelse af flåden på 69 pct. Og ifølge selskabet er der mere aktivitet med flere udbud og projekter i markedet. Selskabet oplevede her en høj efterspørgsel for jackuprigge til barske områder i den norske sektor.

"Floater-markedet forbliver udfordret med overkapacitet og udnyttelsesniveauer, som ikke er nok til at understøtte materielle prisforbedringer," skriver Maersk Drilling.

Da Maersk udmeldte planerne om at børsnotere Maersk Drilling, lød det blandt andet, at en gældsfinansiering på 1,5 mia. dollars var blevet hentet ind fra internationale banker.

I dagens meddelelse oplyser Maersk Drilling, at man ved årsskiftet havde en nettogæld på knap 1,1 mia. dollars med en likvid reserve på 772 mio. dollars.

Udskillelsen af Maersk Drilling er en del af A.P. Møller-Maersks ønske om at fokusere sin forretning mod transport og logistik. Den transition har medført frasalg af først Maersk Oil til franske Total og dernæst Maersk Tankers til Mærsk-familiens selskab A.P. Møller Holding.

Løsningen for Maersk Drilling betyder, at Maersk-gruppen nu kun mangler at komme af med Maersk Supply Service.

Drilling-investorer skal væbne sig med tålmodighed efter notering

Kursmassakre truer succesfuld børsnotering af boreriggene i Maersk Drilling

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere