EnergiWatch

Udsigt til lavere udbud løfter oliepriserne

Oliepriserne løftes tirsdag af forventninger om en opstramning på det globale marked grundet USA's sanktioner mod Venezuela og Opec's produktionsnedskæringer.

Foto: PR-foto: BP/Stuart Conway

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 62,78 dollar mod 61,78 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 54,88 dollar mod 53,77 dollar mandag eftermiddag.

Ifølge Reuters mener eksperter, at sanktionerne markant vil begrænse olietransaktionerne mellem Venezuela og andre lande. Sanktionerne er af samme karakter som de amerikanske sanktioner mod Iran sidste år - men dog mindre omfangsrige.

Analytikere mener ifølge nyhedsbureauet, at de amerikanske sanktioner mod det sydamerikanske land har rettet markedets fokus mod et strammere udbud.

"Friske amerikanske sanktioner mod landet har ført til, at 0,5-1 pct. af det globale udbud er skåret væk," siger Vivek Dhar, mine- og energianalytiker i Commonwealth Bank of Australia, til Reuters.

Ligeledes er Opec's olieforsyning faldet, efter at det i slutningen af sidste år blev vedtaget at skære i produktionen for at hæve oliepriserne grundet lavere udbud. En undersøgelse fra Reuters viser, at Opec's forsyning i januar faldt mest i de seneste to år.

BP fordobler indtjeningen  

Trump nominerer eks-olielobbyist som ny indenrigsminister 

 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs