EnergiWatch

Chevron vil købe egne aktier for 25 milliarder dollar

Større amerikansk produktion får det amerikanske olieselskab til at overgå analytikernes forventninger i fjerde kvartal.

Det amerikanske olieselskab Chevron har fredag annonceret en plan for at købe egne aktier tilbage for hele 25 mia. dollar. Meldingen kommer efter et regnskab for fjerde kvartal, som overgik forventningerne.

Et tilbagekøb i den størrelsesorden svarer til næsten 10 pct. af Chevrons samlede markedsværdi, som efter en regnskabsbelønning på 3,9 pct. fredag lyder på 227 mia. dollar.

"Det bør være en stærk meddelelse til vore investorer om vores villighed og vilje til at øge distributionen til aktionærerne," sagde Chevrons finansdirektør, Pat Yarrington, på en telekonference ifølge Bloomberg News.

Chevron kom samtidig gennem sit fjerde kvartal med et justeret overskud per aktie på 2,10 dollar, mens omsætningen landede på 42,35 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,87 dollar og en omsætning på 42,44 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 4,00 mia. dollar mod ventede 3,80 mia. dollar.

Chevron overraskede samtidig med en større produktion end ventet. Koncernen pumpede i årets sidste tre måneder 3,08 mio. tønder olieækvivalenter om dagen mod ventede 3,03 mio. tønder.

"De finansielle og operationelle resultater var meget stærke i 2018. Indtjeningen og pengestrømmen fortsatte med at vokse, og vi leverede på alle vores finansielle prioriteter," udtaler Michael K. Wirth, topchef i Chevron, i regnskabet.

Med det bedre end ventede regnskab for fjerde kvartal slutter Chevron sig til gruppen af amerikanske olieselskaber, som har overrasket positivt - med Exxon Mobil og Conocophillps i spidsen.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs