EnergiWatch

Olieprisen ligger stort set uændret trods Kina-bekymringer

Oliepriserne starter en smule lavere mandag morgen, efter at prisen på både den amerikanske og europæiske referenceolie tog et lille hop fredag efter dansk børslukketid.

Foto: Nabil al-Jurani

Sent fredag aften viste en opgørelse, at antallet af borerigge i USA er steget for første gang i år, i takt med at priserne på olie er steget siden nytår. I sidste uge steg antallet af aktive borerigge til 862, og det er 10 mere end ugen forinden, viser tal fra Baker Hughes.

Det er et tegn på, at produktionen af olie kan stige yderligere, og det er med til at bremse olieprisstigningerne, der ifølge nyhedsbureauet Reuters også er tynget en smule af nye tegn på en aftagende vækst i Kina.

Indtjeningen hos kinesiske industriselskaber skrumpede i december for anden måned i træk, skriver Reuters, og for at støtte erhvervslivet og modvirke tegn på opbremsning har People's Bank of China meldt om ekstra likviditet til finanssektoren.

Sammenlignet med niveauet ved dansk børslukketid fredag ligger oliepriserne dog stort set uændrede mandag morgen. Her koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 61,39 dollar, mens prisen på en tønde amerikansk WTI-olie ligger i 53,36 dollar.

Til sammenligning kostede en tønde Brent-olie 61,28 dollar fredag klokken 17.00, mens en tønde af den amerikanske referenceolie kostede 53,39 dollar.

Grønt lys til Chevron-salg af Nordsøandele til Total 

Oliepriserne stiger ovenpå politisk tumult i Venezuela 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs