EnergiWatch

Oliepriserne stiger ovenpå politisk tumult i Venezuela

Politisk tumult i Venezuela skaber bekymringer om landets olieeksport og sender olieprisen op.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

Priserne på den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie stiger fredag morgen, efter at politisk tumult i Venezuela skaber bekymringer om landets olieeksport.

Oppositionslederen i Venezuela, Juan Guaido, erklærede sig tidligere på ugen midlertidig præsident i landet. Venezuelas politiske og økonomiske udfordringer fik torsdag Washington til at meddele, at regeringen overvejer en sanktionering af den venezuelanske olieeksport, skriver Reuters.

Generelt presses oliepriserne dog fortsat af lavere global vækst samt stigende olielagre, der især kan tilskrives den amerikanske olieproduktion.

I sidste uge steg de amerikanske olielagre med 8 mio. tønder. Til sammenligning ventede analytikere, ifølge Reuters, et fald på 42.000 tønder.

Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) og dens allierede, der i december blev enige om en produktionsnedskæring på 1,2 mio. tønder om dagen, afviser heller ikke yderligere nedskæringer, hvis olielagrene fortsætter stigningen i løbet af første kvartal.

Dertil nedjusterede Den Internationale Valutafond, IMF, tidligere på ugen sine forventninger til den globale vækst i 2019 og 2020 på baggrund af et svækket Europa og nogle svækkede udviklingsmarkeder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 61,79 dollar mod 60,74 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 53,83 dollar mod 52,62 dollar torsdag eftermiddag.

Grønt lys til Chevron-salg af Nordsøandele til Total

Vækstopbremsning og stigende olielagre sænker oliepriserne

Norge uddeler olielicens i havvindområde

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs