EnergiWatch

Medie: Maersk Drilling bliver noteret i april

Maersk Drilling vil blive sendt på børsen i København umiddelbart efter generalforsamlingen i Maersk-gruppen 2. april. Det skriver Berlingske Business på baggrund af anonyme kilder.

Foto: Bloomberg

Børsnoteringen af rigselskabet Maersk Drilling kan være lige rundt om hjørnet, skriver Berlingske Business.

Anonyme kilder fortæller til avisen, at ledelsen i Maersk-gruppen samt storaktionæren i Mærsk-familien har truffet en beslutning om at sende Maersk Drilling på børsen kort efter generalforsamlingen 2. april.

Maersk afviser at kommentere på Berlingskes oplysninger om, at noteringen vil ske om få måneder og henviser istedet til den oprindelige deadline, som er inden årets udgang.

"Det er fortsat A.P. Møller - Mærsks plan at forfølge en notering af Maersk Drilling på Nasdaq Copenhagen i 2019. Det nærmere tidspunkt vil blive offentliggjort, når A.P. Møller - Mærsks bestyrelse beslutter at igangsætte børsnoteringsprocessen," skriver kommunikationschef i Maersk Energy, Louise Münter, til avisen.

Den selvstændige notering af Maersk Drilling er en del af Maersks strategi om at blive en rendyrket transportkoncern. Kursskiftet indebærer, at alle olierelaterede selskaber skal sælges fra.

Først røg Maersk Oil, som siden er blevet fulgt af Maersk Tankers, mens det altså er planen at notere Maersk Drilling i år. Eneste tilbageværende selskab vil herefter være offshorerrederiet Maersk Supply Service.

 

Borr Drilling investerer 1,3 mia dollar i nye rigge 

 

Avis: Maersk Drilling kan stå på egne ben 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs