EnergiWatch

Amerikansk oliegigant til vejrs i formarkedet oven på regnskab

Det tyder på, at investorerne kan lide, hvad amerikanske Schlumberger har disket op med i regnskabet for fjerde kvartal.

Amerikanske Schlumbergers aktie stiger med 3,2 pct. i formarkedet til 42,70 dollar efter regnskabet for fjerde kvartal.

Selskabet, der er en af de største underleverandører til oliebranchen, nåede i kvartalet en omsætning på 8,2 mia. dollar, hvilket ifølge Bloomberg News var 2 pct. højere end det gennemsnitlige estimat.

Den justerede indtjening per aktie endte på 0,36 dollar i årets fjerde kvartal. Det var som ventet blandt analytikerne.

Schlumberger forventer, at olieprisen i 2019 gradvist vil blive forbedret, som produktionsnedskæringer fra Opec og Rusland træder i kraft, og give en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel.

"I mellemtiden har volatiliteten i olieprisen givet større usikkerhed omkring forbruget for 2019, da kunderne har en mere konservativ tilgang i starten af året."

"For Schlumberger betyder det, at - selv med de nuværende oliepriser - så forventer vi en solid, encifret vækst i de internationale markeder," lyder det fra oliegiganten, der peger på, at usikkerheden dog er større i Nordamerika.

Subsea 7 sortlistet af afrikansk olieland

Tidligere Norden-aktionær sælger samtlige aktier i Borr Drilling

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs