EnergiWatch

Forsker: Forbyd nye olie- og gasfyr senest i 2030

50-70 pct. af alle boliger i EU kan få billigere opvarmning fra kraft- og fjernvarme, siger professor Brian Vad Mathiesen.

Foto: PR

CO2-udledning fra boliger kan reduceres drastisk, hvis EU-landene kan blive enige om et forbud mod installering af nye olie- og gasfyr senest i 2030.

Det konkluderer et EU-støttet projekt, Heat Roadmap Europe, ledet af forsker og professor Brian Vad Mathiesen, Aalborg Universitet, skriver Euractiv.

En slutdato for gasfyr i boliger senest i 2030 bør indgå i EU's 2050-strategy, men i øjeblikket peger udviklingen modsat med flere EU-landes planer om i stigende omfang at benytte gas til opvarmning.

Mindst 50 til 70 pct. af boliger i EU kan få billigere opvarmning fra kraft- og fjernvarme.

Opvarmning udgør omkring halvdelen af Europas energi-slutforbrug i dag, og hele 82 pct. sker fortsat med fossile brændsler som olie, gas og kul.

"Jeg er helt enig i, at vi også i fremtiden har brug for gas. Men vi skal bruge det til helt andre formål end opvarmning af boliger. Fremtidens gasnet bliver også langt mere komplekse end tidligere, og gas er ikke en holdbar løsning i forhold til varmt vand, hvis vedvarende energikilder skal bredes ud i hele energisystemet," siger Brian Vad Mathiesen.

HMN Naturgas slæber Energiklagenævnet i retten 

Energinet sender Baltic Pipe-ansøgning til ministeren 

Forskere vil putte sol- og vindenergi på dåse 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs